KURUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK SERTİFİKA PROGRAMI

ASPAG, Antalya Uluslararası Bilim Forumu kapsamında Antalya Organize Sanayi Bölgesi Eğitim Şube Müdürlüğü ile gerçekleştirmiş olduğu işbirliği kapsamında Akdeniz Üniversitesi öğrenci ve personeline Kurumsal Sürdürülebilirlik Eğitimi planlamaktadır.  Programın eğitimleri online olarak gerçekleştirilecektir.

Kamu kurumlarının, işletmelerin çevresel, sosyal ve ekonomik sorumluluklarını yerine getirmelerine ve sürdürülebilir bir gelecek için katkı sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla tasarlanmış bir eğitim programıdır. Bu program, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın hedefleriyle uyumlu olarak, işletmelerin karbon ayak izlerini azaltmaları, döngüsel ekonomiye geçiş yapmaları, yeşil inovasyon ve finansman olanaklarından yararlanmaları, paydaşlarla etkili iletişim kurmaları ve sürdürülebilirlik raporlama standartlarını uygulamaları konularında bilgi ve beceri kazandırmayı hedeflemektedir. Program, alanında uzman akademisyenler ve profesyoneller tarafından verilen teorik ve uygulamalı derslerden oluşmaktadır.

Eğitimin Amacı: Sürdürülebilir yönetimin şirket yönetim modellerine entegre ederek başta Yeşil Anlaşma olmak üzere dönüşen süreçler ve modellere adaptasyonun sağlanması ve nasıl bir sürdürülebilir şirket oluşabileceğinin tasarlanmasını. Ayrıca sürdürülebilirlik konularında çalışacak olan profesyonellerin yetişmesine destek sağlanması hedeflenmiştir.

Programın içeriği: Kurumsal sürdürülebilirlik konusunda uzman akademisyenler ve sektör temsilcileri tarafından hazırlanmıştır. Program, 6 modülden oluşmakta ve her modül 4 saatlik bir eğitim sürecini kapsamaktadır. Programın sonunda katılımcılar, kurumsal sürdürülebilirlik alanında uluslararası geçerliliği olan bir sertifika almaya hak kazanacaklardır.

Programa katılmak isteyen öğrenci ve üniversite personeli, aşağıdaki linkten başvuru formunu doldurabilirler. Katılımcılar “KAYDOL” butonu üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirirken Kurumu kısmına Akdeniz Üniversitesi ve eğitim aldıkları bölümleri doğru bir şekilde doldurmalıdır.

https://www.antalyaosb.org.tr/tr/egitim/kurumsal-surdurulebilirlik-sertifika-programi/243

Eğitim Programı Akdeniz Üniversitesi öğrenci ve personeline ücretisizdir. Başvuru süresi 13 Ekim 2023 tarihine kadar devam edecektir. Program, 16 Ekim 2023 tarihinde başlayacak ve 3 Kasım 2023 tarihinde sona erecektir.

Eklenme tarihi :10.10.2023 21:31:34
Son güncelleme : 10.10.2023 21:35:06