Çocukların Gözünden Göç Sergisi

Göçmen Çocuklar Göçü Resmetti

Akdeniz Üniversitesi Genç Ressam Adaylarına Teşekkür Belgelerini Verdi

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Merkezi (ASPAG) 19-30 Aralık 2022 tarihlerinde “Çocukların Gözünden Göç” konulu resim sergisine katılan göçmen çocuklara teşekkür belgelerini verdi.

PHOTO-2023-01-06-18-35-57 (2).jpg

Okyanus Kolejleri Konyaaltı Antalya Kampüsü ile ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlik yaklaşık üç aylık bir çalışmadan sonra başarıyla tamamlandı. Akdeniz Üniversitesi Olbiya Sanat Galerisinde sanatseverlerin ziyaretine sunulan sergide 21 eser yer aldı. Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Umut Kayapınar ve Okyanus Koleji resim öğretmeni Aysun Başkaya’nın küratörlüğünde gerçekleşen sanat etkinliğinde Rusya, Ukrayna, Kazakistan, İran, Kanada, Birleşik Arap Emirlikleri gibi farklı ülkelerden gelen 8 ile 12 yaş arası çocuklar göçü resmetti.  “Çocukların Gözünden Göç” konulu sergi ile Akdeniz Üniversitesi’nin Göç Çalışmaları Merkezi (ASPAG) göçmenler ve onlarla birlikte uzun mesafeler katedip, arkadaşlarını, okullarını ve evlerini geride bırakıp Antalya’ya “göç eden çocuklar”ın durumuna dikkat çekmek istedi.

PHOTO-2023-01-06-18-35-55.jpg

Okyanus kolejinde 4 Aralık’ta gerçekleştirilen törende konuşan ASPAG Müdürü Prof. Dr. Erol Esen, güzel bir işbirliği ile sonuçlandırılan sanat projesi için Kolej yönetimine ve projede yer alan öğretmenlere teşekkür etti. Projeye katılan genç ressam adaylarına Üniversite’nin teşekkür belgelerini takdim eden Prof. Esen, onlara da katkıları için teşekkür etti.

gocsergisi-1024x578.jpeg

Etkinliğin Afişi